Såg sin chans för en plats i rampljuset eller var det ett regelrätt anhållande?

I fredags så beslöt sig jourhavande åklagare Maria Häljebo Källstrand att anhålla wikileaks grundare Julian Assange för sexuellt ofredande och våldtäkt av två kvinnor. Om åklagaren i detta fall handlade rätt är väl egentligen rätt svårt att säga men då Chefsåklagare Eva Finné hävde beslutet så kanske jourhavande inte handlade rätt ändå?
Var det helt enkelt så att då två anmälningar emot Assange, en världskänd person som för tillfället åker runt i Sverige och föreläser, såg sin chans att kunna stå i rampljuset i en kanske kommande rättegång.
Nyheten och anhållan väcke såklart ett ramaskri i hela världen och alla ögon riktas mot Sverige, vilket jag tror dem flesta förstår.
När chefsåklagaren sedan hävde anhållan så kan man ju lungt säga att det var och är väldigt pinsamt för Maria Häljebo Källstrand just nu. Om det nu visar sig att Assange är oskyldig vilket han verkar var då det tydligen inte ens finns några grunder för att ens genomföra ett förhör med Assange så sitter hon nog rätt djupt i skiten och har helt själv förstört sin egen trovärdighet. Men när en sådan här sak händer så påverkas ju Assange också då hans pålitlighet och rykte skadas på många olika sätt. Sen så glädjs ju wikileaks många motståndare något väldigt av detta, särskilt Usa's regering som för tillfället sitter och gottar sig som få just nu på grund av detta.

Många spekulationer kring ifall det var just på order av typ pentagon som dessa kvinnor gick till polisen med anmälningar finns ju i överflöd och om det var så skulle det vara lite ironiskt om just dokument om det publiceras på wikileaks.
I bästa fall så är det ju så som alla säger, att dessa spekulationer är helt utan substans och att det är verkliga genuina anmälningar. Det är ju i så fall mycket beklagligt att dessa kvinnor blivit utsatta för en sådan fruktansvärd sak och jag tycker verkligen att vi måste stötta dem om det är så.



Går saken till rättegång, vilket det antagligen kommer göra så blir det lite av en giganternas kamp då det två kvinnorna som anmälde assange blir tillsatta advokat Borgström medan Assange tog kontakt med Silbersky som kommer försvara honom






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: