Kristen extremgrupp ännu en gång påväg att bildas i Usa?

Satt just och surfade runt lite och läste lite olika tidningar på nätet och hittade en riktigt intressant artikel hos Washington Post som relaterar lite det allt mer växande problemet i Usa angående tro osv.

Här skriver Jennifer S. Bryson att en kyrka i Florida vill hålla ett arrangemang som dem kallar "Burn the Quran Day" den 11 september, nio år efter attacken. Tydligen så är det inte många inom den kristna communityn i Usa som har reagerat på det här utan helt enkelt kommenterar det inte alls. Det är alltså pastor Terry Jones som leder kyrkan och vill nu införa denna dag för att visa hans och antagligen pastoratets missnöje mot Islam. Inte för att det här ens är i närheten av lika illa som det som hände den 11 september för nio år sen men vad ger det egentligen för signaler till omvärlden, speciellt då den muslimska?

Jaa, inte är dem signalerna positiva det kan nog alla hålla med om. Det är heller inte det rätta, eller ännu mindre det rätta kristna sättet att tampas med problemet. Det här bygger bara på hatet hos kristna emot muslimer och muslimer mot dem kristna och om det bara förvärras hela tiden hur ska man då kunna komma fram till en fredlig och bra lösning? Det är ju i såfall näst intill omöjligt. Så själv förstår jag inte hur alla kristna i Usa kan stå och dra alla muslimer över en kant och anta att dem alla tillhör Al-Quaida när dem själva visar upp radikala idéer genom att bränna koranen. Att resten av dem som inte ens tillhör den nu aktuella kyrkan inte visar sitt missnöje med denna idé visar ju då på att dem håller med om Terry Jones idéer. Ellerhur? Och då kan vi ju dra alla kristna över samma kant här genom att anta att dem delar dessa radikala åsikter och på så sätt också bryter mot flera viktiga grundpelare inom den kristna tron. Då är ju inte dem mycket bättre än varken Al-quaida, Ku klux klan eller andra radikala grupper inom religion.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: