Snö redan i Augusti!!!



Nu har det tagit eld i knutarna!!! En halvmeter snö redan i Augusti, vintern kommer tidigt i år!

Tidig vinter för norrmännen

Kristen extremgrupp ännu en gång påväg att bildas i Usa?

Satt just och surfade runt lite och läste lite olika tidningar på nätet och hittade en riktigt intressant artikel hos Washington Post som relaterar lite det allt mer växande problemet i Usa angående tro osv.

Här skriver Jennifer S. Bryson att en kyrka i Florida vill hålla ett arrangemang som dem kallar "Burn the Quran Day" den 11 september, nio år efter attacken. Tydligen så är det inte många inom den kristna communityn i Usa som har reagerat på det här utan helt enkelt kommenterar det inte alls. Det är alltså pastor Terry Jones som leder kyrkan och vill nu införa denna dag för att visa hans och antagligen pastoratets missnöje mot Islam. Inte för att det här ens är i närheten av lika illa som det som hände den 11 september för nio år sen men vad ger det egentligen för signaler till omvärlden, speciellt då den muslimska?

Jaa, inte är dem signalerna positiva det kan nog alla hålla med om. Det är heller inte det rätta, eller ännu mindre det rätta kristna sättet att tampas med problemet. Det här bygger bara på hatet hos kristna emot muslimer och muslimer mot dem kristna och om det bara förvärras hela tiden hur ska man då kunna komma fram till en fredlig och bra lösning? Det är ju i såfall näst intill omöjligt. Så själv förstår jag inte hur alla kristna i Usa kan stå och dra alla muslimer över en kant och anta att dem alla tillhör Al-Quaida när dem själva visar upp radikala idéer genom att bränna koranen. Att resten av dem som inte ens tillhör den nu aktuella kyrkan inte visar sitt missnöje med denna idé visar ju då på att dem håller med om Terry Jones idéer. Ellerhur? Och då kan vi ju dra alla kristna över samma kant här genom att anta att dem delar dessa radikala åsikter och på så sätt också bryter mot flera viktiga grundpelare inom den kristna tron. Då är ju inte dem mycket bättre än varken Al-quaida, Ku klux klan eller andra radikala grupper inom religion.

Nusse Dissar!



Dags för veckans diss!

Idag tänker jag och bossen dissa valet och allt snack om det! Visst det är bara 3 veckor kvar..typ? men haallååååååå?! behöver ju inte stå ENDAST om valet i tidningar, på nyheterna och överallt...ja till och med när man går på stan, kör bil, lyssnar på radio. Hmmm ska bli skönt när det är över!

Uscha uscha! :D

Puss på er! Nästa vecka blir det en hiss! Det känner jag ända ner i tårna!

Fanns inga kondomer på jobbet!



Det här kanske är någonting att ta upp hos alla arbetsgivare...eller?

Amerikanska AHF har alltså anmält Larry Flints produktionsbolag för att det är en för kondomfri arbetsmiljö hos bolaget. Dem har tydligen suttit och granskat runt 100 porrfilmer då kondom bara användes i en av filmerna. Vad vet jag, kanske man borde införa kondomkrav på alla arbetsplatser även i Sverige?

Expressen

I'm the man your man could smell like!

Old Spice reklamer, bara för bra alltså!

Kungen, nya Björn Gustafsson?


För några dagar sedan tog Er majestät konungen klivet in komikernas värld när han besökte Örebro. Kunde knappt bärga mig i väntan på att få se denna video när jag hört så mycket om just detta. Sen så blev vi nog alla glatt överraskade när han då visade sin komiska sida..även om han har långt kvar då det satt långt inne. Så någon ny Björn Gustafsson blir han nog aldrig, fast vem vet...träning ger färdighet

Asterix & Obelix har bytt karriärväg!

Från vita duken till taket på en hamburgerestaurang, från vildsvin till BigMac och istället för att slåss mot romarna så slåss dem nu istället med fransmännen som inte alls gillar idén. Kan ju inte mer än att säga att jag håller med dem! Asterix är faktiskt inte den rätta att göra reklam för McDonald's!

Asterix & Obelix har bytt karriärväg!

Från vita duken till taket på en hamburgerestaurang, från vildsvin till BigMac och istället för att slåss mot romarna så slåss dem nu istället med fransmännen som inte alls gillar idén. Kan ju inte mer än att säga att jag håller med dem! Asterix är faktiskt inte den rätta att göra reklam för McDonald's!

Förundersökning mot Assange

Nu har åklagaren bestämt sig för att inleda en förundersökning mot Julian Assange, men då handlar det bara om händelsen avseende ofredande. Alltså inte våldtäkt. Får se hur detta går!

Alliansen, dem Rödgröna eller inget av dem? Vilka ska du rösta på?

Om ungefär en ynka månad är det val och Sveriges framtid dem närsta 4 åren ska bestämmas. Är du osäker på vad du ska välja eller inte riktigt insatt? Kanske vet du inte riktigt vad dem olika partierna står för?

Ja, då kan man göra en av dem mängder med valkompasser som finns överallt på internet. Jag har själv gjort flera av dem vilket har hjälp mig att bli mer insatt och får veta vilka partier som faktiskt tycker som jag och vilka som inte gör det. Som jag sa tidigare så finns de många att välja på men själv tycker jag att SVT hade den bästa av dem.

SVT's valkompass


Men även Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har liknande valkompasser.


SD om våldtäkter - Synd att vissa kan vara så trångsynta

Sverige Demokraterna säger sig ha granskat hur många våldtäkter som utförts av utlänningar i Sverige och får fram siffran 48%. En siffra som knappast är rätt då dem i denna "undersökning" bara tog upp 114 av dem 253 domar förra året. Då kan man ju rätt enkelt själv räkna ut att SD's såkallade granskning eller undersökning inte ens är nära att spegla verkligheten. SD säger själva att det inte var meningen att leka vetenskapsmän utan att visa ett mönster... men för att göra det måste man väl i alla fall ta upp alla våldtäktsdomar i Sverige och inte bara 45% av dem och mörka resten. Ett enligt mig rätt patetiskt försök till att få utlänningar att stå i dålig dager. Det finns trots allt rötägg överallt, även bland oss svenskar...tyvärr

"Nedrans busungar alltså"

Nej nu jävlar....det här hänt igen! Nedrans busungar alltså!

Sent på kvällen igår buskördes det för andra gången på en parkering i Malung! Enligt dem Nusse Mews har intervjuat i området stör buskörningarna deras lugn precis då 22 nyheterna slutat på tv. Beklagligt enligt dem boende som undrar vart Sverige är påväg.

Tomi Ungerer - A True Genius


Mors mors det här är Nusse Mews, helt bara sådär framför tv:n med en kopp kaffe fastnade jag för en dokumentär om illustratören Tomi Ungerer som sändes på 2an. Desto längre in i filmen insåg jag vilket geni han var! I många av sina illustrationer så beskrev han den dubbelmoral och hur Usa på många sätt säger emot sig själv, hur stora utbildningsklyftorna är och vad för slags fördomar okunskap faktiskt skapar. Han visade också i sina teckningar hur stort Usa's behov av att vara "storebror" faktiskt är eftersom dem måste blanda sig i varenda lite konflikt. Är ju faktiskt så att historien upprepar sig hela tiden om och om igen gällande det.

Nusse <3 Tomi = Sant. Min nya idol!

Tänkt be bossen ta upp lite mer om Tomi vid senare tillfälle, får se om han nappar!


Först, lite smakprov


Ja, Usa ville nog att vietnam skulle göra detta innan fred skulle slutas.



Obama - Usa's räddare och frälsare. Jävligt sant enligt mig

Moské i New York hedrande eller respektlöst?

I Usa pågår just nu en vild debatt om ifall det är rätt att bygga en moské två kvarter från Ground Zero eller om det, som motståndare till projektet påstår, är ett hot och respektlöst emot dem som dog i terror attacken den 11 september 2001. Så borde den tilltänkta moskén få byggas eller inte?


I Usa som i så många andra länder råder religionsfrihet tillsammans med massvis av andra rättigheter och friheter som anses grundläggande för ett demokratiskt land. Men tittar man närmre på dem flesta så är egentligen alla länder uppdelade i två.
Den första biten är väldigt öppensinnig och det spelar ingen roll vad för språk du talar, vad för kläder du har på dig, vad du äter till frukost lunch eller middag, om du använder slöja, kippa, bär omkring på bibeln, eller forskar om big bang och evolutionen. Spelar heller ingen roll vad du kommer från för kultur, vad du har för hudfärg eller vilken sexuell läggning du har. Allting accepteras och det är ju så det perfekta förhållandet och broarna mellan kulturer och religioner ska se ut ellerhur?

I den andra halvan så förstår landet sig själv som en särpräglad kultur, här pratas det bara nationalspråket om det så är Svenska, Engelska, Franska eller Arabiska så råder det språket och inget annat. Det finns bara en religion som i dem flesta västerländska länder är någon typ av kristendom oftast en typ av protestanter eller katoliker. Det här landet förväntar sig också att nykommare anpassar sig snabbt till dessa normer.

Just i Usa så tillhör det första landet dem som anser att bygget av moskén är en viktig del av religionsfriheten i landet och dem höga ideal som ska råda där. Till exempel så sa President Obama om projektet att ”This is America and our commitment to religious freedom must be unshakeable.”

Den andra delen tycker att det är ett hån från muslimernas sida emot offren från attacken den 11 september. Att det är respektlöst mot dem grundvärden som landet står för.

När debatten drog igång så försvarar Obama sitt ställningstagande med att säga att katoliker kämpade med samma typ av problem i Usa som muslimerna gör idag.

Motståndarsidan däremot har inte riktigt lika bra argument som Obama och dem som är för bygget. Motståndarna kommer med den ynkliga ursäkten att Påven aldrig flög in med flygplan i amerikanska byggnader som tog många liv i namnet av den katolska kyrkan. Detta argument ser jag som ännu ett bevis på deras okunskap om främmande kulturer och religioner när dem drar alla över en kant på det här sättet.
Det är i och för sig sant att påven aldrig beordrade flygplan att flyga in i byggnader men han beordrade däremot korstågen som dödade hundra tusentals fler människor, också dem oskyldiga och då i namnet av den katolska kyrkan. Allt det skedde ju i och för sig inte i Usa men vad hände med Ku Klux Klan? Dem härjade ju värre i Usa än vikingarna här i Skandinavien! Ku Klux Klan är en kristen protestantisk extremist organisation i Nordamerika men också nu i Europa som våldtog barn och kvinnor, avrättade svarta, judar, homosexuella och även katoliker under 1500-talet i främst den Amerikanska södern.
Men trots detta så antar vi ju inte att alla kristna tillhör KKK eller? Inte jag i alla fall. Så jag förstår inte riktigt hur dem som är emot moskén tänker när dem dra alla över en och samma kant, att alla muslimer tillhör Al-quaida och har som mål att döda och förstöra västerlänningar? I så fall borde det ju också betyda att vi inte ska bygga kyrkor i närheten av kvinnor och barn till exempel.

Det var inte muslimerna som begick terrorattentatet i New York och Washington utan det var en Muslims extrem organisation som med hjälp av texter som tagits ur sitt sammanhang hjärntvättade människor till att utföra dessa dåd mot Usa. Religion är ju faktiskt ett mycket kraftfullt redskap som i fel händer kan skapa massförstörelse.

Så låt dem bygga en moské två kvarter från ground zero, det ligger redan två stycken i det området och så länge det inte är Al-quaida själva som bygger den nya moskén så borde det vara okej och ses som ett sätt att hedra offren inte tvärtom.

 

Såg sin chans för en plats i rampljuset eller var det ett regelrätt anhållande?

I fredags så beslöt sig jourhavande åklagare Maria Häljebo Källstrand att anhålla wikileaks grundare Julian Assange för sexuellt ofredande och våldtäkt av två kvinnor. Om åklagaren i detta fall handlade rätt är väl egentligen rätt svårt att säga men då Chefsåklagare Eva Finné hävde beslutet så kanske jourhavande inte handlade rätt ändå?
Var det helt enkelt så att då två anmälningar emot Assange, en världskänd person som för tillfället åker runt i Sverige och föreläser, såg sin chans att kunna stå i rampljuset i en kanske kommande rättegång.
Nyheten och anhållan väcke såklart ett ramaskri i hela världen och alla ögon riktas mot Sverige, vilket jag tror dem flesta förstår.
När chefsåklagaren sedan hävde anhållan så kan man ju lungt säga att det var och är väldigt pinsamt för Maria Häljebo Källstrand just nu. Om det nu visar sig att Assange är oskyldig vilket han verkar var då det tydligen inte ens finns några grunder för att ens genomföra ett förhör med Assange så sitter hon nog rätt djupt i skiten och har helt själv förstört sin egen trovärdighet. Men när en sådan här sak händer så påverkas ju Assange också då hans pålitlighet och rykte skadas på många olika sätt. Sen så glädjs ju wikileaks många motståndare något väldigt av detta, särskilt Usa's regering som för tillfället sitter och gottar sig som få just nu på grund av detta.

Många spekulationer kring ifall det var just på order av typ pentagon som dessa kvinnor gick till polisen med anmälningar finns ju i överflöd och om det var så skulle det vara lite ironiskt om just dokument om det publiceras på wikileaks.
I bästa fall så är det ju så som alla säger, att dessa spekulationer är helt utan substans och att det är verkliga genuina anmälningar. Det är ju i så fall mycket beklagligt att dessa kvinnor blivit utsatta för en sådan fruktansvärd sak och jag tycker verkligen att vi måste stötta dem om det är så.



Går saken till rättegång, vilket det antagligen kommer göra så blir det lite av en giganternas kamp då det två kvinnorna som anmälde assange blir tillsatta advokat Borgström medan Assange tog kontakt med Silbersky som kommer försvara honom





Nusse Mews

Nusse Mews (läs mus) är Tyckfrihets första anställda! Ett stort stort grattis till honom. Nusse kommer inte bara ha hand om bloggens hissar och dissar men också med hjälp av sin skarpa nos och paraboler till öron gräva fram dem allra senaste scoopen i nyhetsvärlden! En ovärderlig hjälpreda hos Tyckfrihet, minst sagt!

Nusse Mews är 2 månader gammal och redan en topp journalist!
Han är född och uppväxt på en äng ute på landet i Jönköpingstrakten, har en mamma & en pappa plus två syskon. Han är nyfiken och har ett mycket gott sinne för vad som är värt att veta!

Välkommen till teamet Nusse!

Våga ha en åsikt!

Okej detta är första inlägget på bloggen! Någon gång är ju alltid den första ellerhur? Och jag lovar att det inte kommer bli det sista, kommer bli många inlägg i framtiden och förhoppningsvis så intresserar ju i alla fall några inlägg dig som läsare. Vem vet, kanske till och med så mycket så att du börjar följa bloggen!

Vad ska då första inlägget handla om kan man ju fråga sig. Själv så tycker jag ju att ett inlägg om yttrandefriheten är passande eller vad tycker ni? Jag menar, dem flesta demokratiska länder har ju yttrandefrihet och tryckfrihet vilket är helt underbart!
Att vi just bor i Sverige gör det ju hela ännu bättre då vi ligger, tillammans med andra nordiska länder, i toppen gällande tryck- och yttrandefrihet. Men ändå så är det många som inte vågar, vill eller kan säga sitt! Så det jag vill säga är helt enkelt att alla borde vi våga uttrycka sin åsikt och vad han/hon tycker och tänker mer. Det behöver inte bara vara klagande utan det är ju kanske ännu viktigare att vi uttrycker oss om det som är positivt ellerhur?

På senaste tiden har det ju också varit mycket snack på stan, i tidningar och i andra medier om att wikileaks har sina servrar i Sverige, just på grund av dessa friheter inklusive pressfriheten.

Angående Wikileaks så tycker jag själv att det är helt rätt det dem gör. Någon måste ha tillräckligt med mod för att stå upp för dem utsatta människor som blivit överkörda av maktgalna stater, högt uppsatta tjänstemän, politiker och militär med mera, med mera. Dem som är ansvariga måste stå till svars och ta ansvar för det dem gjort och med hjälp av wikileaks kan detta bli möjligt.



Tyck till! Det är ju ändå en mänsklig rättighet!